Summer time! Water geef tips


Dorstige planten. Met dit warme heeft ook de indoor jungle meer water nodig.  Ga je binnenkort een paar dagen of een weekje weg dan is het natuurlijk fijn als alles er nog florisant bij staat als je terug komt. Daarom hier een paar water geef tips:

Dompel de planten onder 
Staan de planten nog in een binnenpot en ga je een weekje weg? Dompel dan de plant onder in een bak met water totdat alle luchtbellen uit de grond zijn verdwenen. Laat de plant even uitlekken en plaats dan de plant weer terug in de buitenpot. Zorg dat het overtollige water weg kan, zodat er niet een laag water onderin de pot blijft staan. 
Sowieso goed om te doen bij een hitte golf :) en vooral dorstige types die houden van licht vochtige grond zoals calathea's, Fatsia, bananenplanten en varens houden wel van een plons water. 

Plaats de planten in en badkuip
Vul de badkuip met een laagje water en leg er vervolgens handdoeken in. De handdoeken nemen het vocht op en wanneer je de planten op de handdoeken zet zullen de planten genoeg vocht opnemen. Planten die van een hoge luchtvochtigheid houden vinden dit heerlijk!

Verzamel de planten 
Hoe meer licht en hoe hoger de temperatuur, hoe meer water de planten zullen verbruiken. Zorg daarom voor zonwering, zet de planten bij elkaar op een lichte en iets  koelere plek. Plaats bakjes met water tussen de planten. Door de planten bij elkaar te plaatsen en er bakjes water tussen te zetten blijft de luchtvochtigheid hoog.

Regel een plantenoppas 
Ga je langer dan een week weg, dan is het handig om een plantenoppas te regelen. Wil je er zeker van zijn dat de planten de juiste verzorging krijgen, maak dan instructievel. 

Planten die gemakkelijk zonder water kunnen en een weekje vakantie zullen overleven:
Zijn planten waarvan de grond eerst geheel droog moet zijn voordat je opnieuw water geeft. Denk aan Cactusen, vetplanten, sansevieria's, Yucca's, peperoma's