DIY ecosysteem maken


Met een paar eenvoudige stappen kun je zelf een ecosysteem bouwen! Bekijk onderstaande video en neem het stappenplan door. 
Bij de levering van het complete DIY pakket ontvang je een gedetailleerde beschrijving. 

Stappenplan:

 1. Stap 1
  Maak de fles heel goed schoon en droog. 

 2. Stap 2
  Opbouw van de bodem met verschillende lagen die bestaan uit hydrokorrels, grind, kool en grond. 

 3. Planten
  Bepaal waar je de plantjes wilt planten en maak een kuiltje. Begin met de kleinere planten rondom en plaats daarna de wat grotere planten meer richting het midden. Begeleid de planten in de fles. 

 4. Toplaag
  Plaats op de lege plekken wat mos en wat decoratieve stenen behalve de functionele functie van het mos, geeft dit echt een heel mooi effect in de fles. 

 5. Water geven
  Geef niet te veel water, een kopje is vaak al voldoende. Geef de plantjes en de mossen een beetje water. Spoel met water eventueel achtergebleven delen van het glas. Maak de binnenkant goed schoon met keukenpapier en verwijder daarmee het overtollig water van het glas. Vergeet niet om de buitenkant te laten shinnen!
Tot slot: laat gedurende een / twee weken de kurk van de fles, zo kan het overtollige water verdampen. Heb je veel water nodig gehad om de fles goed schoon te maken? Laat dan de dop langer van de fles zodat het overtollige water weg kan. Nog steeds veel condens of natte grond, laat dan de fles langer open staan.

Veel plezier met het ecosysteem en mocht je vragen hebben, laat vooral weten. Kijk voor verzorgingstips hier.