Verzorgingstips bloemen


Met de juiste verzorging blijft jouw boeket zo lang mogelijk staan en kun je er maximaal van genieten. Daarom volgen hier een aantal belangrijke verzorgingstips: 

1) Take care
Wanneer je bloemen ontvangt, zet ze dan zo snel mogelijk in een vaas. Maar zorg er allereerst voor dat je de bloemen schuin afsnijd. Hierdoor kunnen ze voldoende water opnemen om goed te kunnen bloeien. Zorg dat er geen bladeren in het water zitten, hierdoor zal namelijk het water sneller vuil worden. 

 2) Proper
Zorg voor een schone vaas. Vazen kun je het beste schoonmaken met afwasmiddel of schoonmaakazijn zodat al het vuil wordt verwijderd. Vuil is funest en verkort namelijk de levensduur van de bloemen.
Zet je bloemen in water en controleer dagelijks of de bloemen nog voldoende water hebben. Gebruik de zakjes voeding die meegeleverd zijn. Een zakje is vaak voldoende voor 1 ltr. Heb je twee zakjes ontvangen, gebruik dan het tweede zakje voor de eerst volgende keer dat je het gehele water vervangt. Ververs het water regelmatig, vinden ze heerlijk!

3) Temperatuur en zonlicht 
Een koele ruimte is het meest geschikt voor bloemen. Zet je bloemen niet in direct zonlicht en in de buurt een kachel of airco. Door de warmte van de kachel en zon zullen ze namelijk sneller tot bloei komen waardoor ze eerder zullen verouderen. 
Ze de bloemen ook niet in de buurt van een airco door de te droge lucht zullen de bloemen sneller verdrogen en niet tot bloei kunnen komen. 
Zet de bloemen niet op de tocht, dat vinden ze niet prettig. Hierdoor zullen ze niet goed tot bloei komen en hun kopjes laten hangen door de hoge verdampingssnelheid. 

4) Van buiten naar binnen
Als het buiten erg koud is, zet de bloemen dan even in de hal (1 uurtje ofzo) voordat ze binnen neerzet. Hierdoor kunnen ze even 'bijkomen' en wennen aan de buiten en binnen temperatuur. Als je ze meteen in een tropische huiskamer zet, is het verschil in temperatuur te groot. 

5) Check up 
Wanneer je het water ververst, check dan meteen of er geen oude bloemen tussen zitten. Haal oude uitgebloeide bloemen uit het boeket, zodat deze niet het water kunnen vervuilen. Snijd alle bloemen opnieuw schuin af zodat ze weer goed water op kunnen nemen. Zitten er een niet zo happy bloem tussen? Haal deze slap hangende bloem er dan tussenuit en snijd deze extra kort af. Je kunt ze vervolgens in een apart vaasje zetten of gebruik lege glazen potjes voor een leuk effect. Wellicht dat ze toch weer opnieuw de show gaan stelen.